***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Още жертви по пътищата, джигитите се фукат с нарушенията си. Правосъдният министър: Гешев има да обяснява много неща


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 февруари   

 

„ Мис Силикон “ Катрин Йорданова, която при започване на януари разгласява клип от безценен автомобил, каран с 256 км/ч по автомагистрала " Тракия ", предизвика почитателите си в обществените мрежи с ново видео. 

На него се вижда, че кара с превишена скорост, този път - в градски условия. Бдителни консуматори видяха, че на предното стъкло на автомобила има стикер „ Република България - Народно заседание ”.

След излъчването на видеото в ефира на Нова телевизия от полицията оповестиха, че са се самосезирали.

***

През миналото денонощие на територията на страната са станали девет тежки пътнотранспортни катастрофи /ПТП/, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

При тях един човек е умрял, а 12 други са потърпевши.

В София за денонощието са регистрирани 19 леки и една тежка произшествия, при които един човек е ранен.

***

***

19 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи ще получат общо 20 броя портативни мобилни камери за надзор на скоростта по пътищата. 

„ Това е следващата стъпка, която Министерство на вътрешните работи прави по пътя към успеха в борбата с пътния травматизъм “, разгласи вътрешният министър Калин Стоянов.

***

Колкото до позицията на някогашния основен прокурор Иван Гешев, който съобщи, че ще съди Славов за клюка, правосъдният министър разяснява, че Гешев има да изяснява още доста неща, съобщи Българска телеграфна агенция.

Правосъдният министър Атанас Славов съобщи, че ще инициира дисциплинарни производства против магистрати, за които се потвърди, че са посещавали клуб " SS " - заведението, което бе обвързвано с убития Мартин Божанов, прочут като Нотариуса.

Пред публицисти Славов сподели още, че визитата на подобен вид заведения е и етичен въпрос от страна на магистратите.

***

***

„ България се трансформира бързо. 

Най-забележително се трансформират изследванията, нововъведенията, съдействието на бизнеса и висшето обучение. 

Има доста аргументи за това. Успяхме да използваме и приноса на българския еврокомисар с сектор нововъведения. Това ни оказа помощ да прогресираме, само че в това време резервираме и характерности от предишното “, сподели Николай Денков.

***

Въоръжен мъж е разкрил огън в постройката на компания за морски транспорти в гръцката столица Атина, като съгласно първични данни един човек е умрял, а двама са ранени, заяви в. „ Катимерини “.

Нападателят е някогашен чиновник от египетски генезис, който е търсил възмездие за уволнението си. Към момента той се е барикадирал в постройката, оповестява вестникът.

Гръцката полиция, представители на елитната антитерористична единица „ ЕКАМ “ и медици са реагирали на случая и го третират като обстановка със заложници. Текат договаряния с нападателя, написа Българска телеграфна агенция.

***

Скоро ще се навършат две години от началото на съветската инвазия в Украйна. Според украински и западни източници в спора са починали минимум 10 000 цивилни и близо 200 000 съветски и украински военни. Но точните данни са секретни и надлежно са приблизителни, отбелязва Франс прес.

***

НАТО не може да зависи от настроението на президента на Съединени американски щати, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел в отговор на въпрос на публицисти, обвързван с изявления на някогашния американски президент Доналд Тръмп.

Ще бъда подигравателен, в тази акция (за президентските избори в САЩ) ще чуем и забележим доста неща, сподели Борел. Да бъдем съществени, НАТО не може да бъде боен съюз „ по желание ", нито да зависи от настроението на президента на Съединени американски щати, добави той.

Не може един ден да е „ да ", в различен ден да бъде „ извинете, вие кой бяхте? ". Да бъдем съществени! НАТО или съществува, или не.

Няма да изгубвам време да разясня всяка глупава концепция, която може да се чуе в тази акция, заключи Борел.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР